image
 |  5 30 Грудня 2020 | 12:32

Жителі села під Луцьком обурені відсутністю субвенції на дітей, які ходять у міські дитсадки

Жителі села Струмівка, яке входить до складу Підгайцівської громади, обурені рішенням місцевої влади забрати субвенцію на дітей, які відвідують дитсадки Луцька.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Як повідомив у коментарі власкору "ВолиньUA" голова фракції ВО "Свобода" у Підгайцівській сільраді Тарас Столярчук, бюджет Підгайцівської територіальної громади на 2021 рік був ухвалений непрозоро та без врахування низки пропозицій. Особливо обурило людей рішення не передбачити у бюджеті кошти на субвенцію місту Луцьк за відвідування дитсадків дітьми, які проживають на території ОТГ.

"Фракція "Свобода" не підтримала голосування за бюджет Підгайцівської територіальної громади на 2021 рік в цілому, оскільки майже усі наші зверненння були відхилені та не прийняті до уваги. Ми виступали проти преміювання сільського голови у розмірі 110%. Особливо обурило рішення не передбачити у бюджеті кошти на субвенцію місту Луцьк за відвідування дитсадків дітьми, які проживають на території ОТГ. Місцева влада вирішила перекласти на плечі батьків оплату за навчання у міських дитсадках. Раніше на це виділялося 2 млн гривень. Тепер ці 2 млн гривень будуть змушені заплатити батьки з власних кишень. У селі Струмівка дитсадку немає. Тому логічно, що діти відвідують міські дитсадки. Вважаю, що наша громада має турбуватися про своїх мешканців. Тим більше, що бюджет це дозволяє. Зараз батьки масово звертаються до депутатів та висловлюють своє незадоволення, що їх кинули напризволяще", - розповів Тарас Столярчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це місце змінює: директор комплексу «Вовчак» розповів про унікальне місце на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити