image
 |  2 15 Серпня 2019 | 11:09

Зміна вивісок: в Україні ліквідують Держекоінспекцію

В Україні збираються ліквідувати Державну екологічну інспекцію, а замість неї створити Державну природоохоронну службу. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Міністр екології Остап Семерак заявив, що в міністерстві поступово напрацьовували нормативно-правову базу для створення "сучасної державної системи запобігання екологічним порушенням і моніторингу стану навколишнього природного середовища".  

Він заявив, що одними з основних проблем у цій сфері були корупція та відсутність контролю за порушеннями екологічного законодавства. За його даними, ще в 2017 році уряд ухвалив Концепцію реформування системи держконтролю, а у 2018 році розробили законопроект та передали до парламенту, проте його досі не розглянули.

Новини за темою: Вміст забруднюючих речовин у річці Рось на межі Вінницької та Київської областей не перевищує норму, – Держекоінспекція

"Ми розуміли, що на момент ухвалення цих документів маємо бути готові до практичної частини реалізації реформи екологічного контролю. Тому паралельно запустили пілотний проект, який передбачав ліквідацію 12 із 23 територіальних органів Державної екологічної інспекції України, які діяли на обласному рівні, та створення натомість 5 нових округів", - сказав Остап Семерак.

У міністерстві планують створити 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального та Південно-Східного) та ліквідувати 23 територіальні підрозділи Державної екологічної інспекції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинець написав петицію Президенту з проханням допомогти вирішити екологічні проблеми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити