image
 |  7 29 Січня 2018 | 14:58

«Змінюються покоління, а ворог лишається той же - Росія», - Микола Федік

Не можу зрозуміти поведінку перших осіб держави на чолі з Президентом України Петром Порошенком, який стає на коліна перед чужими героями, а до українських героїв навіть не може приїхати. Про це під час вшанування 100-ої річниці бою під Крутами у Луцьку заявив голова Луцької «Свободи» Микола Федік.
Націоналіст закликав шукати в українській історії перемоги і не перетворюватися на націю-жертву:
«Герої Крут - це перша українська Небесна сотня, яка загинула за Україну. Так склалося, що український народ любить плакати. Але крутянці не були жертвами чи переможеними. Вони виконали наказ і зробили ту справу, яку мали зробити. Вони зупинили російських окупантів на час, який дав можливість УНР підписати договір у Бресті та здобути міжнародне визнання. Крутянці дали поштовх перемозі українського духу, відкрили епоху розкріпачення свідомості українців. До Крут українці ніби перебували в летаргійному сні і після довгих років російського панування не наважувалися піднятися на масову боротьбу з окупантами. Після Крут ситуація змінилася. Герої Крут відкрили сторінку героїв Холодного Яру, героїв УПА і героїв новітньої російсько-української війни. Вони боролися за українську перемогу, відродження українського духу і перемогли імперію. Не треба забувати про це. Змінюються покоління, а ворог лишається той же – Росія. І так буде до того часу, поки Москва не розпадеться на десятки незалежних держав і завдання України максимально посприяти цьому процесу».
«Я не можу зрозуміти поведінки перших осіб держави на чолі з Президентом України Петром Порошенком. Він стає на коліна перед чужими героями, а до своїх у Крути не може навіть приїхати. І це намаються виправдати поганою погодою. Це дико і неприпустимо. Коли хлопці проливали свою кров за Україну, вони не зважали на погоду. А наші правителі не можуть знайти в собі сили, щоб хоча би віддати їм данину пам'яті», - додав Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити