image
 |  2 2 Квітня 2018 | 07:23

Щотижня на Волині реєструють нові спалахи кору

На Волині щотижнево реєструються випадки захворюваності на кір - більшість із котрих серед дітей навчально-виховних закладів.
Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.
Зареєстровано спалахи кору серед учнів НВК-ЗОШ гімназії смт. Турійськ. Потягом 28 та 30 березня  11 осіб госпіталізовано в інфекційні стаціонари області із діагнозом «Кір», стан дітей середньої важкості. В епідемічний процес залучено 5 класів гімназії. З числа захворілих 73% не щеплені згідно віку.  Для уточнення діагнозу біоматеріал від хворих доставлено у вірусологічну лабораторію обласного лабораторного центру. В однієї дитини діагноз підтверджено, інші дослідження тривають.
Крім цього, станом на 31 березня  у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні зафіксовано 7 пацієнтів із підозрою на кір. По двоє дітей є учнями місцевого ВПУ та ЗОШ №2, по одному – у гімназії, 5 школі та селі Зимно.
Загалом з початку 2018 року в області зареєстровано 48 випадків кору (Турійський район – 21, Луцький район та м. Ковель по 5, Ківерцівський район – 4 випадки, Ковельський, Любомльський район по 3, Горохівський район  та м. Луцьк по 2, Рожищенський, Камінь-Каширський райони, смт. Маневичі по 1).
Діти складають понад 79% (37 дітей) захворілих. На даний час в епідемічний процес залучено п’ять загальноосвітніх навчальних закладів області.  В установах проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи для локалізації та ліквідації цих вогнищ.
На період ускладненої епідеміологічної ситуації з кору, начальнику обласного управління освіти, науки та молоді рекомендовано ввести обмеження на відвідування не щепленими дітьми  шкіл, дитячих навчальних та позашкільних закладів, де зареєстровані випадки кору.
В зв’язку з наявністю великої кількості не щеплених дітей в області існує ризик поширення інфекції.
Єдиним шляхом запобігти захворюванню на кір лишається проведення дітям профілактичних щеплень. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6  років. В даний час на Волині наявна достатня кількість вакцини проти кору, а основною причиною  нещепленості дітей  є  відмови батьків.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити