image
 |  5 25 Червня 2018 | 12:25

Створять школи при дитячих лікарнях

Міністерство освіти і науки планує створити школи при дитячих лікарнях.
Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань створення передумов для навчання учнів, які тимчасово перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я.
"Передусім наше головне і важливе завдання - створити усі необхідні умови, щоб діти, які тимчасово не відвідують заклади освіти через хвороби, змогли продовжувати навчатися. Саме тому ми спільно з МОЗ та представниками громадської організації "Small heart with art" починаємо розробляти концепцію та усю необхідну законодавчу базу, щоб якнайшвидше запустити цей процес", – каже генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Зараз в Україні існують класи при лікарнях "Охматдит" у Києві та Львові. До дітей приходять вчителі зі школи, за якою вони закріплені. Іноді дітям видають табелі успішності після закінчення класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Методист обласного центру туризму здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі педагогічної майстерності


Концепцію запозичать у Фінляндії. Там при лікарнях є 28 навчальних закладів. Такі школи існують понад 100 років. Згідно із законодавством Фінляндії кожна велика лікарня повинна мати школу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити