image
 |  2 25 Липня 2018 | 10:16

Невизначеність: що чекає на луцький ботанічний сад? (ВІДЕО)

Колись на вулиці Шопена у Луцьку був ботанічний сад, який зник вже п'ятнадцять років тому, а питання про нього досі цікавить лучан. 
Про це йдеться у сюжеті "12 каналу".
Десятки років на території поблизу Палацу учнівської молоді існували близько 200 видів рослин та 50 видів дерев. Скільки з них росте тут нині - невідомо, оскільки в 2003 році статус ботанічного саду у ділянки забрали і рідкісну флору занедбали.
У травні територію обстежила спеціальна комісія і таки знайшла рідкісні види рослин. Тож управління екології ОДА виступило з ініціативою, аби ділянці надали статус парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва. Але тут стикнулись із бюрократичними труднощами.
Для того, аби цей статус змінили, потрібно, аби цьому посприяла міська рада. Все ж управління готує документи до міністерства екології України, аби статус території змінили.
А в цей час вже багато років десять гектарів землі у самому центрі міста залишаються в занедбаному стані. Прибирають тут рідко, росте кропива, так що побачити ті самі рідкісні види рослин - майже неможливо через бур'яни. А ще подекуди росте отруйний борщівник.
Наразі територію парку прибирають під час загальноміських акцій. За частину відповідає дитяча залізниця.
Найбільше ж лучани опікуються скульптурою слоника біля Палацу учнівської молоді. Щороку його фарбують у різні кольори.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити