image
 |  0 27 Липня 2018 | 06:06

Ніякої боротьби з корупцією в Україні не існує в природі, - Анатолій Вітів

Рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка не спромоглася звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, свідчить про те, що ніякої боротьби з корупцією в Україні не існує в природі.


Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ВОО ВО «Свобода», депутат Волиньради Анатолій Вітів.



Що існує, так це повний саботаж розслідування корупційних справ та режим зеленого світла для високопосадових корупціонерів.


Рік тому Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження у справі рюкзаків Авакова. На рахунку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури немало аналогічних гріхів, коли скандально відомі посадовці виходили чистими з води. З такою «мегаефективною» роботою правоохоронної системи скоро в Україні усім злодіям і корупціонерам видаватимуть максимум до догані. А загалом - просто не помічатимуть їхньої злочинної діяльності.


В Україні сьогодні понастворювали велику кількість антикорупційних органів - НАБУ, НАЗК, ДБР, Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Ще планують запустити антикорупційні суди. А ще існують МВС, СБУ, прокуратура… Але які б гучні назви не давали цим органам, скільки б їх не створювали, це нічого не змінить. Можна створити хоч міжгалактичне агентство по боротьбі з корупцією, але якщо влада очолює корумповані потоки у державі, то корупція буде сутністю функціонування держави. А там,де панує корупція у вищих ешелонах влади, годі чекати на розвиток економіки і добробуту громадян.


В мене виникає питання: а для чого створювали антикорупційні органи, які не працюють? Може для того, щоб колишні корупціонери могли легально отримувати високі зарплати? Або для того, щоб перетворити боротьбу з корупцією у фарс та бутафорію.


Якщо в країні є політична воля боротися з корупцією, то для цього не потрібно вигадувати велосипед. Потрібно аби запрацювала система. І кожен орган виконував свою функцію, а не займався проїданням коштів бюджету.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити