image
 |  2 13 Серпня 2018 | 13:49

Ковельська лікарня отримала обладнання для лікування судин

Ковельська лікарня отримала нове медичне обладнання - ангіографічну система, яка дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин.
Про це «ВолиньUA» повідомили у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та зв'язків з громадськістю Ковельської міськради.
Це стало можливим завдяки впровадженню проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області».
Головний консультант проекту Марія Адамчук зазначила: “Ковель було визнано одним із перспективних регіонів Волині. Тож саме сюди, а також у Луцьку клінічну лікарню та Волинську обласну лікарню були закуплені ці медичні установки. Кожна з них коштує майже півмільйона євро”.
- Ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин, за допомогою якого можна виявити вади у їх розвитку та пошкодження. Це також допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного  мозку, встановлювати стенти пацієнтам, — наголосив головний лікар МТМО Олег Самчук.

Він каже, що на сьогодні у Ковелі підготовлено уже три фахівці, які працюватимуть на новій установці — це лікарі Голуб Олександр, Новак Юрій та Курило Олесь. Вони пройшли відповідне навчання.

Для розміщення та функціонування новітньої ангіографічної системи активно готується приміщення. Кошти на ремонтні роботи уже частково виділені з міського бюджету — це півтора мільйона гривень, ще стільки ж потрібно. Міський голова Олег Кіндер висловив сподівання, що депутати з розумінням поставляться до вирішення цього питання та на черговій сесії підтримають відповідне рішення.
За словами головного лікаря Олега Самчука, вимоги до приміщення досить серйозні. Всі будівельні роботи потрібно виконати з точністю до міліметра, має неодмінно працювати спеціальна вентиляційна система. Крім коштів міського бюджету тут залучені фінансові ресурси МТМО.
Представник компанії-постачальника Canon в Україні Андрій Сахненко запевнив, що до кінця серпня підготовчі роботи завершать. Тоді буде проводитись монтаж, налаштування програмного забезпечення й пусконалагоджувальний процес, що дозволить ввести обладнання в експлуатацію. Це – компетенція виключно сертифікованої виробником організації.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити