image
 |  2 13 Серпня 2018 | 12:17

Оприлюднили «Нарис історії населених пунктів Люблинецької громади»

У відкритому доступі в мережі з'явився «Нарис історії населених пунктів Люблинецької громади».
Про це «ВолиньUA» повідомив заступник голови Люблинецької ОТГ Ковельського району Волині, депутат обласної ради Юрій Поліщук, який власне і підготував у подарунок для своєї громади такий нарис.
До складу Люблинецької територіальної громади входять дев’ять населених пунктів: селище Люблинець і села Довгоноси, Калинівка, Краснодуб’я, Кругель, Мощена, Нові Кошари, Старі Кошари, Черкаси. До Другої світової війни на сучасній території громади існувало ще село Рудники. Усі вони мають цікаве, сповнене яскравих і драматичних подій історичне минуле. Протягом століть доля цих сіл тісно перепліталась, раз по раз об’єднуючи їх у тих чи інших адміністративних одиницях. У різний час Кошари, Мощена, Довгоноси, Люблинець відігравали значну роль в історії Ковельщини та Волині. Як мінімум, понад сім століть на цій території вирує активне життя.
"Цей нарис є першою спробою комплексно дослідити історію населених пунктів територіальної громади від найдавніших часів до сьогодення. Сподіваюсь, що ці матеріали зацікавлять місцевих краєзнавців, вчителів історії, учнів і стануть у нагоді для подальших, більш ґрунтовних досліджень минувшини як окремих населених пунктів так і Люблинецької громади в цілому", - пише Юрій Поліщук.

Ознайомитися з «Нарисом історії населених пунктів Люблинецької громади» можна на офіційному сайті Люблинецької ОТГ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька влада забрала гроші в АТОвців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити