image
 |  0 28 Серпня 2018 | 09:23

В окупованому Криму не залишилося жодної школи з українською мовою навчання, — ЗМІ

Із семи українських шкіл, які були до моменту окупації Криму, не залишилося жодної.


В окупованому Криму не залишилось жодної школи з українською мовою навчання. Про це повідомили член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв та керівник Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін, передає «Крим.Реалії» у понеділок, 27 серпня.
«За офіційними даними так званого Міністерства освіти, науки і молоді Криму у 2017/2018 роках працює 7 муніципальних освітніх установ з кримськотатарською мовою навчання, 4 — з російською та кримськотатарською мовами навчання і п'ять освітніх установ, що змінили статус школи кримськотатарської мови на загальноосвітні заклади. Тобто, без визначення мови навчання», — сказав Ескендер Барієв.
Читайте також: Українські посадовці вносять у декларації приватні церкви
«Із семи українських шкіл, які були до моменту окупації Криму, не залишилося жодної. Всі школи переведені на російську або на змішану мову навчання, де є класи з українською мовою навчання. Але більшість класів з російською мовою навчання. Яскравий приклад — це українська гімназія у Сімферополі», — заявив Кузьмін.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити