image
 |  5 11 Вересня 2018 | 13:32

Через «Кромберг енд Шуберт» та «Модерн Експо» села не бажають об'єднуватися з Луцьком

Через специфічно проведені межі Луцька з прилеглими селами великі підприємства «Кромберг енд Шуберт» та «Модерн Експо» опинилися на території сіл, що посприяло небажанню громад об'єднуватися з містом.
Про це у інтерв'ю «ВолиньUA» розповів регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський.
«Коли створилася ОТГ у Боратині, то 60% податку з доходів фізичних осіб, які працюють на заводі «Кромберг енд Шуберт», потрапило до бюджету Боратинської ОТГ. Це колосальні кошти. Крім того, на території ОТГ виявилися заправки та ціла низка дрібніших підприємств. Так само буде і з Підгайцівською ОТГ. Бо виявилося, що саме на її території, а не у Луцьку, знаходиться підприємство «Модерн Експо». Хоча підприємство користується комунікаціями міста. Ось вам ще одна причина, чому з містом не хочуть об’єднуватися. Бо бюджети ОТГ поблизу міста Луцька дуже потужні», - зазначив науковець.

Також Валентин Малиновський розповів, що формувнаня меж міста відбувалося не зовсім прозоро. І порадив міській владі подивитися в архівних документах, чи законно вона втратила окремі території, де тепер розміщені великі підприємства.
«Межі Луцька постійно змінювалися. Свого часу завод «Іскра», сучасний «Модерн Експо», будувався на території Луцька. Але потім відбулася зміна меж міста. Я не знаю точно, коли це сталося. Міській владі варто було б підняти ці документи і вивчити законність передачі цих земель з складу Луцька. Бо виявилося так, що великі заводи, які фактично розташовані і працюють у місті, перебувають на території села. Відповідно і всі податкові надходження йтимуть у новостворені ОТГ. Якби міська влада проявила ініціативу і бажання, вона могла б, спираючись на архівні документи, спробувати скоригувати ці межі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валентин Малиновський: Час працює проти Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити