image
 |  11 13 Вересня 2018 | 09:39

ЄС не переводитиме годинники

Європейський союз 2019 року перейде на літній час і скасує сезонне переведення годинників. Про це йдеться в оприлюдненому 12 вересня плані Єврокомісії.
План передбачає, що переведення годинників скасують у всіх країнах союзу одночасно. Втім, у Єврокомісії висловили думку, що кожна країна ЄС може прийняти рішення про переведення годинника виходячи з власних інтересів.
Також вважають, що буде правильно, якщо країни-сусіди приймуть однакове рішення щодо переходу на зимовий час, щоб забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривалість життя в Європі зростає, попри цигарки та алкоголь


Останнє обов'язкове переведення годинників відбудеться в ЄС 31 березня 2019-го. Ця дата фактично є крайньою для країн ЄС щодо прийняття рішення про подальшу долю переведення годинників.
Ті, хто вирішать залишитися на зимовому часі, зможуть в останній раз перевести годинник 27 жовтня 2019 року. Після чого в ЄС буде остаточно скасовано переведення годинників.
Запропонований план повинні схвалити в Європарламенті та Раді ЄС.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити