image
 |  0 28 Вересня 2018 | 10:27

У скільки волинянам обійдеться лікування застуди?

Восени традиційно стартує сезону застуди та грипу. Уже нині аптекарі констатують, що люди стали частіше звертатися за ліками від болю в горлі та від нежиті.
Про те, які ціни на препарати від застуди власкору «ВолиньUA» розповіли у володимир-волинській аптеці «Здорова родина».
Зараз, коли люди починають хворіти, купують противірусні засоби.  До прикладу, 3 таблетки «Аміксину» коштують 107 гривень, в кілька разів дешевший «Ремантадин» - 25,70 грн.
Популярними є комбіновані ліки - «Аміцитрон» в пакетиках коштує 16 гривень, «Флюколд» - 15 гривень за 4 таблетки, дорожчий «Хелпекс» - 43 гривні.
Протизастудний чай вартує 10 гривень.
Нежить можна вилікувати за 15-40 гривень: «Нафтизін» – 15 гривень, «Нокспрей» - 40 гривень.
Якщо ж болить горло та додався кашель, то доведеться на лікування витратити більшу суму грошей. «Інгаліпт» від болю в горлі коштує 27 гривень, а «Орасепт» - 140 грн., пластинка «Декатилену» - 40 грн., дешевший «Хлорафіліпт» - за 20 таблеток 15 гривень.
Щодо засобів від кашлю, то «Амброксол» коштує від 6,45 грн., «Мукалтин» -10 грн., «Лазолван» - 18 грн. за 10 таблеток. Популярними є і льодяники від кашлю, наприклад «Доктор Мом», залежно від смаку коштує від 30 гривень.
В аптеці радять не зловживати при лікування застуди антибіотиками, адже застуду викликають віруси, які цими препаратами не лікуються. При ускладненнях обов’язково потрібно звертатися до лікаря, який призначить відповідне лікування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програмою «Доступні ліки» скористалися понад 6 мільйонів українців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити