image
 |  4 29 Жовтня 2018 | 13:42

Зариблення Стиру: луцькі рибалки-любителі випустили у річку 2000 голів риби

У Луцьку рибалки-любителі випустили у річку Стир понад 2 тисячі голів риби
Дощова осіння погода не стала на заваді рибалкам-любителям для проведення акції зариблення річки Стир. У понеділок, 29 жовтня, з десяток людей зібрались під мостом на Ковельській у Луцьку, аби випустити у водойму близько 2 тисяч голів риби.
Як повідомив один із організаторів Любомир Тритяк на суму 38 тисяч гривень придбано малька карпа, судака, линка та сома. Кошти збирали власними силами на добровільних засадах. Вцілому, у водойму Стиру випустили біля 70 кілограм судака, 30 кілограм щуки та понад 900 голів карпа.
«Акція проводиться з метою приведення уваги до катастрофічної популяції риби у водоймах. Хочемо щоб ця акція стала щорічно. Всіх хто бажає, може долучитися до цієї акції. Хотів би привернути увагу рибаків на культуру риболовлі. На обов’язковість дотримання норм виловлювання риби», - розповідає Любомир Тритяк.

 
https://www.youtube.com/watch?v=kxkILlvZtOg&t=1s&fbclid=IwAR26E-W5qRs4rea3ZZlX0tnQ045oKheHlYJOF5qfTC46QaysEghfBL0pUZw
Організатори «рибної» акції планують щорічно проводити такого роду заходи, наступного року до заходу запрошують усіх охочих.
«Ми популяризуємо принцип «Упіймав – відпусти». Приємно впіймати рибу, сфотографуватися і випустити, а не просто з'їсти», - додав чоловік.



 



 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити