image
 |  2 1 Листопада 2018 | 11:03

Податок на посилки з-за кордону відклали

Кабінет міністрів скасував постанову про оподаткування посилок із-за кордону через неможливість її виконання, натомість підготував обмежувальний законопроект.
Про це повідомила голова підкомітету з питань митної справи Тетяна Остріковав ефірі "112 Україна".
"Минулоріч була ухвалена норма про те, що з 1 січня 2019-го ми зможемо отримувати 3 посилки у місяць вартістю до 150 євро кожна без розмитнення і лише четверта підлягатиме оподаткування. Умовою введення цієї норми було те, що всі поштові оператори, експрес-перевізники та Державна фіскальна служба (яка у своїй структурі має митницю) створять спільне програмне забезпечення і ДФС буде мати туди доступ і бачити, хто відправник та отримувач. Цього не сталося. Тому з 1 січня митниця не бачитиме, чи це Острікової перша посилка, чи 21. Тому уряд вчора на засіданні затвердив законопроект, яким ця норма скасовується, запроваджується норма щодо налагодження адміністрування... Із 1 січня громадяни не відчують жодних змін - у цей час буде налагоджуватися адміністрування електронного реєстру", - пояснила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова «Укртрансбезпеки» показав мапу з «російським» Кримом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити