image
 |  2 13 Листопада 2018 | 12:35

Екс-депутатці дали умовний термін за допомогу бойовикам із «референдумом»

Екс-депутатку Марківської селищної ради Луганської області засудили до умовного терміну за участь в організації незаконного "референдуму" бойовиків.
Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.
Марківський райсуд Луганської області визнав жінку винною у посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
Їй призначили покарання у вигляді 5 років, але звільнили від відбування строку з випробуванням на 3 роки.
Жінка у 2014 році спільно з іншими особами організовувала на території Марківського району вісім виборчих дільниць для проведення так званого "референдуму" на підтримку "Акту про державну самостійність "ЛНР".
Засуджена складала списки осіб, які брали участь у незаконному голосуванні та видавала присутнім "бюлетені".
"Після проведення незаконного референдуму разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, депутат передала "бюлетені" представникам так званої "ЛНР" для подальшого підрахунку та оголошення "результатів", – стверджують у прокуратурі.

Зазначається, що екс-депутатка визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла правоохоронним органам та суду у розкритті злочину та викритті інших співучасників.
Між жінкою та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
Прокуратура не називає ім’я жінки.
У реєстрі судових рішень оприлюднений вирок від 8 листопада. Тоді Марківський райсуд дав 5 років умовно Меженській Людмилі Іванівні. Вона значиться як вихователька дитячого садочку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити