image
 |  117 4 Вересня 2020 | 19:42

Головний лісівник Волині Олександр Кватирко не оформив будинок, зате «приватизував» дорогу

Начальник Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Кватирко з 2015 декларує недобуд у селі Гаразджа під Луцьком. Будинок площею 245,7 квадратних метра належить дружині Мар’яні. Окрім того, сім’я володіє квартирою в обласному центрі площею понад 64 квадратних метри. Згідно з декларацією за 2019-й рік будинок досі не здали в експлуатацію.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні журналістки Центру журналістських розслідувань "Сила правди" Оксани Петрук

Разом із тим, ще у 2015-ому волинський журналіст Петро Чечелюк писав у своєму блозі на сайті openforest таке:

«Я поїхав в село Гаразджа, що поруч з Луцьком, аби подивитися елітні котеджі нинішньої місцевої «еліти». Там мешкаєш ти. Там твій елітний будинок, від якого віє розкішшю, добротністю, багатством, затишком і смаком. Там робітниці ДП «Лісовий насіннєвий центр», яке входить в систему обласного управління, прибирають за твоїми «елітними» мисливськими собаками. Ти «збудував» будинок на зарплату 4 тисячі гривень, працюючи на посаді лісничого одного з лісництв Маневицького держлісгоспу, а згодом – директором ДП «Володимир-Волинське лісове господарство»? Така тоді у тебе була зарплата».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині посадовця викрили на одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

У лютому 2017-го до будинку Кватирків в Гаразджі активісти привозили золотого батона, щоб нагадати головному лісівнику області про Революцію гідності.

А у 2018-ому в інтерв’ю для сайту «Перший» Олександр Кватирко і сам розповідав, що живе в Гаразджі.

«Я сам живу в Гаразджі і бачу, що робиться в лісах. Небідні люди будують будинки, а сміття вивозять у ліс!»

А так виглядає довгобуд Олександра Кватирка у серпні 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кватирко докерувався: зубрів стало вдвічі менше, а лосі взагалі зникли

Більше того, біля не зданого в експлуатацію житла головного лісівника нещодавно побудували дорогу. Приватну дорогу. Адже проїхатися нею мають право не всі охочі, а лише мешканці частини вулиці Сонячна. З обох боків новенької дороги встановлено шлагбауми, а також дорожні знаки «Тупик».

У поліції повідомили, що встановлення таких обмежень руху з ними ніхто не погоджував. Правоохоронці зобов’язали Піддубцівську сільську раду, якій підвідомче село Гаразджа, подбати про демонтаж шлагбаумів і знаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині лісники збудували готель для VIPів

За словами Піддубцівського сільського голови Бориса Горбатюка, нова приватна дорога в Гаразджі, це повністю «заслуга» Олександра Кватирка.

«Ми не давали дозвіл і гроші на шлагбауми. Кватирко робив все сам, за власні кошти. Де він їх брав, на жаль, це я тобі сказати не можу. Освітлення, озеленення робив він сам, тільки ми платили за проектно-кошторисну документацію, за технічні умови. Десь в межах трьох тисяч гривень сільська рада платила. Я з ним говорив за ті шлагбауми. Кажу, мешканці скаржаться і журналісти питають. Треба піти назустріч людям. З одногу боку добре, як бізнесмени за свої гроші дорогу ремонтують…», – прокоментував телефоном Борис Горбатюк.

Ми намагалися сконтактувати з Олександром Михайловичем, аби довідатися, як так сталося, що він разом з сім’єю стільки років мешкає в не зданому в експлуатацію будинку і чи не пов’язано це з так званим податком на розкіш, який мали б сплачувати власники елітної нерухомості, але спілкуватися з журналістами головний лісівник відмовився. Через прессекретаря Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Світлану Думську передав, що не буде коментувати того, що й так є у публічному доступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кватирко не відповідає займаній посаді?

До слова, в журналістському розслідуванні журналістки Центру журналістських розслідувань "Сила правди" Оксани Петрук "Приватна дорога лісника і дві кімнати судді: чому волинські високопосадовці роками «не добудовують» будинки" – фігурують й інші високопосадовці, непомірні статки та майно яких викликає чимало запитань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити