image
 |  4 2 Грудня 2018 | 19:13

Париж палає: французи протестують проти підвищення цін на паливо (ФОТО)

У Парижі правоохоронці затримали понад 400 учасників масових протестів проти підвищення цін на паливо, 378 демонстрантів заарештували.

Відзначається, що в суботу 1 грудня, під час вуличних протестів 133 людини отримали поранення, серед них 23 поліцейських. Про це повідомляє BFM TV з посиланням на дані поліції. 

Демонстранти зводили барикади, палили автомобілі, били вітрини і вступали в сутички з поліцією і групами інших протестувальників. За даними правоохоронців, учасників руху "жовтих жилетів" підбили на хуліганство і зіткнення з поліцією члени крайніх правих і крайніх лівих угруповань. До протестів приєдналися і звичайні грабіжники і мародери. 

"Це була стратегія, керована професіоналами безладу, майстрами своєї справи", – наголосив глава МВС Франції Крістоф Кастанер. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві провели акцію на підтримку України

Reuters повідомляє, що у зв'язку з масовим безладом в місті, влада Франції роздумує над введенням режиму надзвичайного стану. Представника французького уряду Бенжамена Грив наголосив, що ініціатива запропонована для того, щоб не допустити повторення масових вуличних заворушень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити