image
 |  157 28 Вересня 2024 | 15:04

"Погорів" вже вдруге: на Волині школяр крав електродвигуни

У Рожищах судили школяра, який вчинив серію крадіжок електричних двигунів. Йому призначили громадські роботи.

Про це йдеться у вироку Рожищенського районного суду, інформують Волинські новини, пише ВолиньUA.

Перший епізод стався 20 вересня 2023 року. Неповнолітній зняв віконну раму на другому поверсі і проник у господарське приміщення. Звідти він викрав три електричні двигуни радянського виробництва. Загальна сума збитків – 11 250 гривень.

У жовтні школяр знову проник у господарське приміщення. Цього разу вкрав один електричний двигун вартістю 4050 гривень. А за кілька днів вчинив третю крадіжку приладу. Незаконно добутим майном розпорядився на власний розсуд.

Таким чином неповнолітнього звинувачували за ч. 4 ст. 185 КК України, тобто у таємному викраденні чужого майна, поєднаному з проникненням у приміщення. Злочин був вчинений повторно і в умовах воєнного стану.

Обвинувачений на засіданні свою вину повністю визнав, але давати покази відмовився. Добровільно відшкодував завдані збитки. Хлопець вперше притягується до криміналу, проживав разом із батьком, який помер у липні 2024 року, здобуває середню освіту в Рожищенській школі, за місцем навчання характеризується позитивно.

Суд визнав школяра винним і призначив йому 60 годин громадських робіт. Також він заплатить майже 12 тисяч гривень за проведення експертиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст-зрадник з Луцька має бізнес в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити