image
 |  268 27 Вересня 2024 | 20:06

Футболіст-зрадник з Луцька має бізнес в Україні

Зрадник з Луцька Анатолій Тимощук досі має офіційно зареєстрований в Україні будівельний бізнес, в якому його партнером є ще один колишній гравець донецького «Шахтаря» та нашої національної збірної Сергій Попов.

Сайт «Український футбол» за допомогою відкритих джерел, зокрема з сайту Youcontrol.com.ua, провів велике дослідження, темою якого були бізнеси зірок нашого футболу, інформує  ВолиньUA.

З'ясувалося, що 45-річний Тимощук досі має зареєстрований в Україні будівельний бізнес, у якому його партнером є ще один ексгравець «Шахтаря» та нашої національної збірної Сергій Попов, який після завершення професійної ігрової кар'єри будує в нашій країні кар'єру тренерську.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Потім Девелопмент» було засновано 9 лютого 2009-го року в Донецьку за адресою вул. Постишева, 83, кв.14.

Засновниками компанії з рівними частками по 25% та внеском до статутного фонду в розмірі по 1,52 млн грн були чотири особи:

▪️ Тимощук Анатолій Олександрович;

▪️ Попов Сергій Олександрович;

▪️ Тимощук Надія Славівна (колишня дружина Анатолія);

▪️ Попова Оксана Петрівна.

В 2013-му році директором ТОВ «Потім Девелопмент» було призначено Хоменка Віктора Опанасовича.

Основним видом діяльності компанії зазначена організація будівництва будівель (КВЕД 41.10).

Окрім цього, ТОВ має наступні види економічної діяльності:

▪️ купівля та продаж власного нерухомого майна (68.10);

▪️ управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту (68.32);

▪️ міжнародна діяльність (84.21);

▪️ будівництво житлових і нежитлових будівель (41.20);

▪️ надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (68.20).

Компанія зареєстрована на загальній системі оподаткування, має ЄДРПОУ 36379992, та станом на вересень 2024-го року не перебуває в стадії припинення.

Тимощук та Попов були партнерами по «Шахтарю» та збірній України

Попов виступав за «Шахтар» з 1992-го по 1995 рік, потім на два роки (1996-1997) перейшов до Зеніту, після чого повернувся до донецького клубу і грав за нього до 2004-го року.

Загалом у складі «гірників» центральний захисник провів 315 матчів, забив 47 голів, зробив 16 результативних передач і завоював п'ять трофеїв – одне чемпіонство та чотири Кубки України.

Сергій завершив професійну ігрову кар'єру у 2005 році, а вже з 2006-го розпочав кар'єру тренерську, у перші чотири роки якої працював із другою та третьою командами «Шахтаря».

Потім Сергій Олександрович встиг попрацювати головним тренером юнацьких збірних України вікових категорій від U-16 до U-20 (2015-2019), асистентом Олександра Севідова у харківському «Металісті» (2015-2016), а також Віктора Скрипника – у луганській «Зорі» (2019-2022), полтавській «Ворсклі» (2022-2023) та «Металісті 1925» (2023-2024).

Наразі 53-річний Попов перебуває в пошуках роботи після липневої відставки Скрипника та його штабу з харківського клубу.

Тимощук перейшов до «Шахтаря» з луцької «Волині» у березні 1998-го року і протягом шести років був партнером Попова в донецькій команди.

Загалом Сергій та Анатолій провели 181 спільний матч на полі (166 – за Шахтар, 14 – за національну збірну України, один – за Шахтар-2).

Цікаво, що капітанська пов'язка в «Шахтарі» перейшла до Тимощука саме від Попова в 2002-му році рішенням тодішнього головного тренера «гірників», італійця Невіо Скали. Про це Сергій розповів в інтерв'ю сайту «Збірна».

«Швидше за все, це був виховний захід. Так, у якийсь момент було прикро. Але в мене була розмова з керівництвом, що все має відбуватися на користь команди. Якщо так потрібно, значить потрібно.

Тоді я ображався, а зараз розумію, що, мабуть, у цьому був якийсь задум. Можливо, Скала хотів показати, що довіряє молодим. Якщо результат є – значить, він виправданий», – сказав Попов.

На момент заснування ТОВ «Потім Девелопмент» Попов працював ассистентом головного тренера «Шахтаря-2», а Тимощук вже виступав за «Зеніт». Про досягнення Анатолія в російському клубі ми не згадуватимемо.

«Я не хочу пояснювати»: Попов відповів на питання стосовно його спільного бізнесу з Тимощуком

Редактор сайту «Український футбол» Андрій Піскун зв'язався з Сергієм Поповим та попросив в нього пояснити свою участь в спільному бізнесі з Тимощуком.

– У нас виходить матеріал про бізнес Анатолія Тимощука, в якому ви також були співвласником, чи не могли б ви пояснити нам свою участь в ньому,

– Я не хочу пояснювати. Ви спортивний сайт?

– Так.

– Ну це ж не спортивна тема.

– Ми вже готуємо матеріал на цю тему до виходу, тому хочемо уточнити у вас.

– Я не буду це коментувати. Я хочу розмовляти про футбол, а не про Тимощука тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни вдарили ракетою по поліцейському управлінню у Кривому Розі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити