image
 |  5 28 Травня 2020 | 12:21

У луцьких багатоповерхівках встановлюють 254 індивідуальні теплові пункти

У багатоповерхівках двох мікрорайонів нині встановлюють індивідуальні теплові пункти, аби мешканці взимку самі могли контролювати температуру у власних домівках. Всього у місті буде 254 ІТП. Поки встановили 9 теплових пунктів.

З ІТП мешканці будуть платити лише за тепло, яке використали. Для людей встановлення пунктів безкоштовне, - каже керівник «Луцьктепла» Понад 2 з половиною мільйони євро - це грантові гроші.

"На сьогодні все сучасне обладнання дуже енергоефективне. Ми прагнемо скоротити витрати на енергоносії. Це підвищить якість послуг", - розповідає директор ДП "Луцьктепло" Іван Скорупський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи перевіряють воду з каналізації Луцька, яку зливають у Стир (ВІДЕО)

Теплові станції італійського виробництва індивідуальні для кожного будинку.

У Будинках де ІТП вже працюють мешканці платять за тепло менше, - каже лучанин Михайло Жук. Щоб виключити енерговтрати мешканці будинку утеплили дім.

"За березень ми заплатили 11 гривень за квадрат, за лютий 12, 90. Після того як ми утеплили зразу стало комфортно не лише по платьожках а в такі періоди як осінь -весна похолодало а в нас як термос температура комфортна", - каже лучанин Михайло Жук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археолог розповів, що можна знайти у підземеллях вежі Чарторийських у Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити