image
 |  0 28 Травня 2020 | 08:16

Екологи перевіряють воду з каналізації Луцька, яку зливають у Стир (ВІДЕО)

На очисних спорудах "Луцькводоканалу" в селі Липляни фахівці Держекоінспекції в області взяли чотири зразки води: два в річці Стир і два в місцях зливу води з очисних споруд. Відібравши проби, інспектори склали акт про виконану роботу, його підписали комунальники.

Перевірку провели позапланову, реагуючи на заяву від місцевої жительки Ольги Матящук. У квітні вона розповіла, що тутешні рибалки знайшли в річці дохлу рибу. Працівники КП "Луцькводокал" спростовували свою причетність до цього. 

"Перевірка розпочалася 20-го травня, триватиме до 2 червня. Ми перевіряємо показники гідрохімічних досліджень. Результати дослідження будуть через тиждень", - заявила в коментарі Суспільному Волині начальниця відділу Держекоінспекції в області Марія Єндрущук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контейнери вивозяться, а страйки продовжуються: на Центральному ринку – хаос (ФОТО)

Воду, яку зливають у річку комунальники, щодня тестують, - говорить інженерка "Луцькводоканалу" Інна Видавська.

"Щодня робимо скорочений аналіз води, тричі на місяць – повний. Перевищень не фіксували останнім часом. Якщо показники стають на максимальні рівні, то ми додаємо кисень для кращої роботи активного мулу", - стверджує інженер лабораторії Інна Видавська.

Місцева жителька, екологиня яка писала скаргу в Держекоінспекцію Ольга Матящук розповіла, що впродовж місяця скарг від рибалок на дохлу рибу в річці не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лесин ясен: 200-літнє дерево на Замковій площі Луцька потребує санітарної чистки, – столичні науковці (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити