image
 |  2 27 Травня 2020 | 23:31

Археолог розповів, що можна знайти у підземеллях вежі Чарторийських у Луцьку

У підземному ярусі вежі Чарторийських Окольного замку Луцька можливо розташовувався склад боєприпасів.

Про це у коментарі власкору«ВолиньUA» розповів заступник директора Державного історико-культурного заповідника у Луцьку, голова Волинської регіональної спілки археологів України Віктор Баюк.

Археолог повідомив, що зараз тривають підготовчі роботи у вежі Чарторийських, оскільки там потрібно зняти великий шар бетону радянських часів.

"Зараз ведемо підготовчі роботи до дослідження самої вежі. Потрібно зняти великий шар бетону радянської доби. Це займе десь 2 чи три дні. До самої вежі ми потрапимо десь наступного тижня. Вежа Чарторийських - єдина з 8-ми веж, яка збереглася до наших часів. Вона збудована на межі 14-15 століть. В нас є припущення, що у підземному ярусі цієї вежі розташовувся склад боєприпасів та зброї. Там могли бути запаси пороху, ядер. Ця вежа все-таки виконувала бойову захисну функцію. Але невідомо, що ми знайдемо там точно. Та й прошло вже дуже багато століть", - розповів Віктор Баюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині самовільно забудували берег Світязя (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити