image
 |  5146 31 Травня 2024 | 12:37

Волинська область відзначилася вартістю деревини для фортифікаційних споруд, - редактор "Наші гроші"

Волинська область продавала деревину на фортифікаційні споруди за ціною 9000 грн за кубометр, що у рази перевищує ринкову вартість.

Про це в ефірі на Youtube-каналі "Української правди" "Ціни на матеріали ЗАВИЩУЮТЬ В ТРИ РАЗИ! Хто покриває корупцію у владі?" заявив редактор видання "Наші гроші" Юрій Ніколов, - пише ВолиньUA.

"Харківська ОДА купувала деревину по ціні 5000 грн за кубометр на будівництво фортифікаційних споруд. Направді, ця ціна є завищена. Бо деревина коштує від 3000 до 4000 гривень на ринку. Як на мене, це свідчить про певні ознаки корупції. Але зрада, на жаль, не закінчилася. Бо у кошторисах в інших областях ми побачили деревину за понад 11000 гривень. Харківська область - 5000 грн, Миколаївська область - 11400 тисяч. Також вартістю деревини відзначилася Волинська область - по 9 тисяч гривень. Хмельницька область - по 7800 гривень. Це все у рази дорожче, ніж у Харківській ОВА. Єдине щастя, це не було програмною корупцією і не у всіх кошторисах. У Сумській області взагалі змогли придбати деревину за ціною, яка нижча за ринкову - по 1700 грн за кубометр", - розповів редактор "Наші гроші".

Також журналіст Юрій Ніколов зауважив, що маржа на закупівлях для фортифікаційних споруд справді була і хтось на цьому непогано заробив. Потрібно ретельніше перевіряти місцеву владу та обласні військові адміністрації на предмет можливих зловживань. Тим більше, що мова не про 5 копійок. До прикладу, журналіст зазначив, що у Волинській області виділена сума на фортифікаційні споруди становить 3 млрд гривень. Звісно, що при виділенні таких великих коштів можливі різні цікаві нюанси. Водночас, є інші області, які змогли купити деревину за нормальними цінами. А хтось просто приховав ціни закупівлі.

Журналіст вважає, що потрібно розібратися у всіх обставинах спорудження фортифікаційних споруд. І якщо підтвердяться факти завищення цін - вжити жорсткі кадрові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вкотре розпродають майно та будівлі лісгоспу (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити