image
 |  0 8 Жовтня 2021 | 19:56

1 мільярд застави: Медведчуку оголосили про підозру в дежзраді і сприянні тероризму (ВІДЕО)

Народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку вручили підозру в державній зраді і сприянні тероризму. Йдеться про зрив контракту з ПАР з постачання вугілля до України та укладення відповідних договорів з терористичними формуваннями «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це на брифінгу 8 жовтня повідомили генеральна прокурорка Ірина Венедіктова і глава Служби безпеки Іван Баканов. За версією слідства, Медведчук вступив в змову з вищими посадовими особами України, внаслідок чого контракт було розірвано.

За словами Венедіктової, йдеться про період з кінця 2014 року по початок 2015-го.

Схема фінансування терористів:

«Отримавши «зелене світло» від вищих державних осіб України, керівництво одного з міністерств і низки державних підприємств отримало незаконне розпорядження про укладення прямих договорів з підприємствами, реквізити яких були передані ватажкам так званих «ЛНР» і «ДНР», – уточнила генпрокурорка.

Вона також додала, що про про укладені з незаконними формуваннями контракти нардеп звітував зокрема й перед вищим керівництвом Росії.

Таким чином, пояснила Венедіктова, терористи були профінансовані на 200 мільйонів гривень із запланованих 3 мільярдів.

На брифінгу продемонстрували аудіозапис переговорів Медведчука з російським керівництвом. За словами Баканова, у слідства є свідчення свідків – колишніх вищих посадових осіб, які підтверджують викладені аудіозаписи.

Обвинувачення проситиме суд взяти Медведчука під варту з можливістю внесення застави з розмірі 1 мільярд гривень.

Хто був посередником і возив вугілля?

На брифінгу глави правоохоронних органів уточнили, що за посередництва топ-менеджера часів президентства Віктора Януковича Сергія Кузяри були відкриті фірми, які транспортували вугілля з окупованих територій.

Нагадаємо, що Кузяру екстрадували в Україну у вересні. Раніше зазначалося, що одним з його завдань нібито було переведення в готівку грошей за антрацит і передача коштів на окуповані території.

Реакція захисту Медведчука

У свою чергу адвокат нардепа Ренат Кузьмін заявив, що 8 жовтня його підзахисному намагалися вручити підозру під час виклику в прокуратуру, але зробити це не вдалося.

За його словами, Медведчука запросили на понеділок, 11 жовтня, щоб вручити підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кива, на фоні українського прапора, вклонився Путіну (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити