image
 |  2 1 Травня 2019 | 08:00

1 травня. Цей день в історії: утворено Королівство Великої Британії

1707 — Королівство Англія, Уельс та Королівство Шотландія об'єднані в одну державу — Королівство Великої Британії.

1873 — помер Девід Лівінгстон, шотландський місіонер і дослідник Африки (* 19 березня 1813 р.)

1931 — У Нью-Йорку пройшла офіційна церемонія відкриття найвищої у світі будівлі — 102-поверхового «Емпайр Стейт Білдінг», збудованої за проектом архітектора Вільяма Лема всього за один рік. Зведена на розі 34-ї вулиці і 5-ї авеню будівля вартістю 40 мільйонів доларів залишалась найвищою у світі до 1972 року, коли в Манхеттені було збудовано башти Міжнародного торгового центру.

1937 — Президент США Франклін Рузвельт підписав акт про нейтралітет, що не дозволяв США втручатись у військові події в Європі.

1966 — студент Георгій Москаленко і робітник Віктор Кукса вночі встановили на даху головного корпусу Київського інституту народного господарства український національний прапор

1997 — Румунія принесла офіційні вибачення за примусову депортацію до трудових таборів тисяч етнічних німців і «продаж» еміграційних документів, що мали місце в роки комуністичного правління.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити