image
 |  0 21 Серпня 2018 | 12:22

10 днів до школи: як адаптувати дитину

Адаптація першокласника зазвичай триває від 1 до 3 місяців. За цей час дитина переживає багато нових емоцій, і не завжди може з ними впоратися самостійно. Тому вкрай важлива достатня самооцінка. Потрібно знайти ті сфери, де школяр вже компетентний, - спорт, іноземна мова, комп'ютерні технології, творчість тощо. Усвідомлення вже здобутих перемог допоможе більш впевнено вирішувати нові завдання.
Проте для адаптації важливі й інші фактори, пише "Единственная".
Не порівнюйте свою дитину з іншими.Важливо акцентувати на власних успіхах школяра, а не на чужих. При цьому не хвалити просто так. Перемога повинна бути здобута через працю, розвиток - хоча б мінімальний.
Допоможіть правильно завершити день. Перед сном підбийте з дитиною хороші підсумки дня. Зробіть малюку масаж - для розслаблення. А от ігри на планшеті - навпаки - заважають емоційному відпочинку. Тому не бажані увечері.
Запитуйте думку дитини з різних тем. Так створите атмосферу довіри у ваших стосунках. Якщо у подальшому школяр матиме проблеми - з ними в першу чергу звернеться до Вас.
Уважно слухайте про переживання дитини. Давайте поради і демонструйте важливість того, що сталось. Навіть якщо для дорослого справа видається дрібницею, для малюка вона може виявитися непростою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Креатив: українська компанія випускає їстівні стаканчики для кави
Не говоріть негативно про вчительку і школу. Ваша думка формує ставлення дитини до навчального процесу. Якщо школяр вдома чутиме погані відгуки - на уроках буде морально протистояти педагогу. Це погіршить процес адаптації та сприйняття навчального матеріалу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити