image
 |  0 16 Січня 2021 | 11:16

10 ознак, що людина безсимптомно перехворіла на Covid-19

Люди, які перехворіли на Covid-19, з великою ймовірністю матимуть імунітет наступні 5 місяців. Повторні інфікування вкрай рідкісні. Науковці виявили всього 44 випадки серед 6614.

Є щонайменше 10 ознак того, що людина безсимптомно перехворіла Covid-19, передає The Huffpost.

"У людей, які одужали, зокрема в тих, у кого більше не було симптомів, спостерігали значні когнітивні порушення", – заявляють дослідники з Public Health England.

Навіть у тих, хто переніс інфекцію в легкій формі можуть спостерігатися довготривалі наслідки захворювання. Коронавірус спричинив старіння мозку деяких пацієнтів приблизно на 10 років. Пацієнти часто повідомляють про часткову втрату пам'яті впродовж місяців після одужання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pfizer/BioNTech скоротили кількість вакцин від COVID-19 у Європу: країни обурилися

Коронавірус також може безпосередньо інфікувати кровоносні судини, порушуючи приплив крові до ясен, зубів і язика, спричиняючи біль і пошкодження. Деякі пацієнти з коронавірусною інфекцією страждають від болю в шлунку впродовж тижнів після зараження. Діарея також є одним із можливих симптомів інфекції.

Запалення очей може стати ще однією ознакою Covid-19. Часто повідомляли про такі симптоми, як кон'юнктивіт. Скаржаться також на втому, виснаження, а також на тривалі труднощі з диханням. Випадіння волосся може свідчити про наявність захворювання або його легкий перебіг у минулому.

Ще один симптом, який легко помітити - депресії та безсоння. Багато людей страждають від втрати слуху протягом декількох місяців після виявленої інфекції. Класичною ознакою Covid-19 у безсимптомних пацієнтів є запаморочення. Відчуття раптової хиткості може бути ознакою того, що в людини був чи досі є вірус в організмі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити