image
 |  0 13 Серпня 2019 | 12:19

10 правил безпечної поведінки під час грози

Літня спека загрожує й сильними грозами, під час негоди не варто купатись у водоймі та треба вимкнути мобільний телефон, - пише iPress.

1. Від удару блискавки варто захиститись ще перед тим, як почався дощ. Треба пам’ятати, що блискавка може ударити навіть до початку грози.

2. Під час грози можна заховатись у автомобілі або в будинку із громовідводом. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями. 

3. Якщо у вас немає автомобіля, а буря застала вас зненацька, то пам’ятайте, що не можна ховатися від зливи під деревом – воно притягує блискавки. Окрім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись під натиском вітру.

4. Уникайте також високих об’єктів таких як ліхтарні стовпи, опори електропередач, вежі.

Негода у Польщі: повалені дерева, зруйновані будинки, одна особа загинула

5. В горах уникайте перебування на вершинах. Намагайтесь заховатись в низинах, або, якщо є така можливість, у якійсь будівлі.

6. Ні в якому разі не купайтесь під час грози у ріці або озері.

7. Якщо ви на човні і бачите, що наближається буря, намагайтеся якнайшвидше дістатись до берега.

8. Якщо буря застала вас у полі, то просто присядьте, якщо є така можливість, то краще заховатись у якійсь заглибині у землі.

9. Не телефонуйте з мобільного телефону. Є загроза влучання блискавки.

10. Не користуйтесь електричними приладами. Найкраще їх взагалі вимкнути з мережі, щоб захистити від ймовірних перепадів напруги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики попереджають про чергові грози та шквали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити