image
 |  0 27 Травня 2020 | 08:48

10 сіток на 380 метрів та 6 «ятерів», – результати рейду рибпатруля Волині на Старовижівщину (ФОТО)

26 травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рейд на водойми Старовижівського району. Порушення виявлено на озері Синівське, поблизу села Соколище Старовижівського району Волинської області. 

Так, у ході рибоохоронної роботи викрито двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також із чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Пізніше під час обстеження водойми виявлено безгосподарське майно. З озера вилучено 10 одиниць мисинових сіток, загальною довжиною 380 метрів, та шість одиниць «ятерів». Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

"Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства, особливо у нерестовий період. Якщо Ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40", - йдеться в повідомленні рибпатруля Волині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилучену у браконьєрів рибу Волинський рибпатруль передав Луцькому зоопарку (ФОТО)

Довідкова інформація:

З 21 травня на річках області закінчиться нерестова заборона. Втім деякі обмеження на лов водних біоресурсів залишаться. Зокрема, рибу буде дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом.

На озерах та водосховищах нерестова заборона триватиме. Там дозволятиметься виключно любительське рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом, але за межами нерестовищ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити