image
 |  155 23 Березня 2024 | 15:17

10 українських пілотів пройшли базове навчання на винищувачах у Великій Британії

22 березня 10 українських військових пілотів завершили базову льотну підготовку у Британії під керівництвом інструкторів Королівських ВПС для управління західними винищувачами.

Про це інформує "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Міноборони Британії.

Згідно з повідомленням, 10 українських пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Британії. Пілоти продовжать навчання у Франції для проходження поглибленої льотної підготовки перед тим, як перейти до тренувань на літаках F-16.

Пілотів навчали загального керування літаком, польотам за приладами літака, низькорівневій навігації і вдосконаленому маневруванню. Вони також пройшли підготовку з англійської мови, що допоможе їм у навчанні і посилить оперативну сумісність з Військово-повітряними силами НАТО.

"Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням їхньої початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам Королівських ВПС ці пілоти отримали найкращу підготовку і тепер на крок ближчі до того, щоб долучитись до боротьби проти незаконного вторгнення Путіна", – прокоментував міністр оборони Грант Шаппс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 загиблих, 14 поранених, 3 зниклих безвісти: наслідки нічної атаки росіян

Хоча Британія не експлуатує винищувачі F-16, які Україна обрала для формування ядра своїх модернізованих ВПС, прем'єр і міністр оборони Об’єднаного Королівства послідовно закликали партнерів і союзників підтримати міжнародну програму з навчання та надання західних винищувачів Україні.

У рамках цієї програми підтримки перші F-16 планують доставити в Україну влітку 2024 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити