image
 |  0 10 Грудня 2019 | 10:27

12 жертв: в Одесі готуються розібрати стіну згорілого коледжу – у дворі два БТР (ФОТО, ВІДЕО)

Працівники ДСНС продовжують розбір завалів у згорілому будинку одеського коледжу. Поки будівельні експерти вирішують питання про створення каркаса для зміцнення стін будівлі на Троїцькій, 25, у внутрішній двір будівлі о 23 год. заїхали два бронетранспортери - фахівці готуються розібрати одну зі стін будівлі.

Про тимчасове перекриття руху транспорту на прилеглій до руїн будівлі Пушкінської вулиці повідомила пресслужба Одеської мерії.

"10 грудня з 6 год. до кінця робіт з розбирання стіни будівлі по вул. Троїцькій буде перекритий рух по вул. Пушкінській від вул. Успенської до вул. Єврейської", - йдеться у повідомленні.

У КП «Одесміськелектротранс» також попередили, що на час обмеження руху транспорту тролейбуси маршрутів №№ 7, 9 працюватимуть до залізничного вокзалу

Зранку у вівторок по периметру місця проведення робіт виставлені регулювальники Патрульної поліції - рух транспорту на цій ділянці буде відновлено, коли розбирання стіни з боку вул. Троїцької завершать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 жертв: у фатальному коледжі в Одесі не було пожежної сигналізації, – ДСНС

За інформацією Укрінформу, надвечір 9 грудня рятувальники підготували до роботи потужний підйомний кран, який має підняти кузов від вантажівки, щоб рятувальники могли укласти в нього на рівні шостого поверху й спустити вниз рештки згорілих внутрішніх стін будівлі.

Вранці 10 грудня пресслужба управління ДСНС повідомила, що "аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи продовжуються... До них залучено 250 чоловік та 34 одиниці техніки, в тому числі від ДСНС - 96 чоловік та 8 одиниць техніки".

Зазначається, що на місці надзвичайної ситуації здійснено розбір конструкції верхньої частини будівлі, експертною групою проведено заміри рівнів коливань будівлі та її стійкості, прибрано елементи конструкцій з аркового проходу та забезпечено прохід до внутрішнього двору.

Також здійснено розчищення внутрішнього двору коледжу від припаркованого транспорту та будівельних конструкцій, встановлено автокран FAUN з вильотом стріли 65 м, проведено обрушення небезпечних конструкцій на поверхах з 6-го по 3-й праворуч та ліворуч від аркового проходу. Обстежено усі підвальні приміщення, з яких відкачано 400 куб. м води.

Усього з початку розбирання завалу вивезено 1 тисячу 424 кубометри будівельних конструкцій.

За останніми даними внаслідок пожежі загинуло 12 осіб.

Як повідомлялося, 4 грудня о 10 год. 12 хв. у м. Одесі на третьому поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. О 14 год. 18 хв. 4 грудня пожежу локалізовано на площі 4 тис. кв.м. Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку влаштують масові перевірки торгово-розважальних закладів та коледжів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити