image
 |  2 13 Січня 2021 | 08:48

Можлива ожеледиця: яку погоду очікують на Волині 13-14 січня?

За інформацією Волинського обласного центру з гідрометеорології, у зв'язку з переміщенням атмосферних фронтів з північного заходу 13-14 січня очікується ускладнення погодних умов. Синоптики прогнозують сніг, мокрий сніг, місцями з погіршенням видимості до 1000-2000 м, збільшення висоти снігового покриву до 3-8 см (рівень небезпечності І-жовтий).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Упродовж 15-17 січня очікується поступове припинення опадів та суттєве зниження температури повітря вночі до 13-18º, місцями 21-23º морозу, вдень до 10-15º морозу.

За таких погодних умов на автошляхах області можлива ожеледиця, на окремих ділянках доріг ймовірне ускладнення руху транспорту.

Для забезпечення безпечного та безперебійного руху транспорту автошляхами державного значення області сили та засоби дорожніх підприємств, відповідальних за зимове утримання доріг, приведені у стан підвищеної готовності до ліквідації наслідків негоди.

З метою недопущення аварійних ситуацій на автошляхах та з міркувань безпеки Служба автомобільних доріг у Волинській області закликає громадян при виникненні несприятливих погодних умов відмовитись, за можливості, від поїздок власним транспортом. У разі важливих і нагальних потреб, що змушують вирушати в дорогу, просимо ретельно підготуватись до поїздки, бути максимально уважними і обережними, особливо у темний час доби, неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та не створювати перешкод для роботи снігоприбиральної техніки.

Під час негоди рекомендуємо водіям великогабаритних транспортних засобів користуватися майданчиками для відстою на дорогах державного значення (такі місця на території Волині та всієї України дорожники позначили на Google мапі).

Для отримання інформації про стан проїзду дорогами державного значення Волинської області та повідомлення про надзвичайні ситуації на цих автошляхах телефонуйте до оператора диспетчерської служби за номером (0332) 78 54 69 (працює цілодобово).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку працюють над мапою, яка знаходитиме довоєнну вулицю міста

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити