image
 |  2 28 Січня 2023 | 12:24

14-та бригада зможе воювати на танках «Leopard»

Танкісти Волинської окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого вже знайомі із німецькими танками «Leopard».

Про це повідомив командир окремої бригади полковник Олександр Охріменко медіацентру Міноборони України.

За словами полковника, «знайомство» відбулося в Німеччині під час танкових змагань «Сильна Європа» («Strong Europe Tank Challenge»), де танкісти нашої бригади представляли Збройні Сили України. Адже саме танкісти Князівської ОМБр тричі, в різні роки, ставали переможцями конкурсу на кращий танковий взвод ЗСУ.

Командир також наголошує, що танкісти Князівської бригади були основною ударною силою під час боїв за Київщину на початку повномасштабної війни, в лютому-березні 2022, і основою оборони столиці України, Києва, впевнено зупинивши ворога і змусивши його відступити.

Він переконаний, що танкісти волинської бригади дадуть раду і «Леопардам», і «Абрамсам».

Озброєння від наших західних партнерів, зокрема танки «Leopard», дозволять Україні суттєво посилити перевагу Сил оборони на полі бою, повернути тимчасово окуповані ворогом території, у тому числі Крим, наблизять в часі нашу перемогу.

«Танки «Leopard» на озброєнні ЗСУ, нашої окремої механізованої бригади, стануть однією із запорук нашої Перемоги», – підсумував Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окрім Leopard 2, Польща планує передати Україні ще 60 своїх танків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити