image
 |  9 29 Вересня 2020 | 11:37

16 колод сосни: на Волині затримали викрадачів лісу (ФОТО)

45 тисяч гривень збитків: поліція викрила волинян, які незаконно рубали ліс. Знаряддя злочину та деревину поліцейські вилучили. Правопорушникам загрожує до трьох років позбавлення волі.  

Про це інформує поліція Волинської області.

Учора близько 17 години представники однієї з громадських організацій повідомили поліції, що у селі Мощаниця Ківерцівського району водій трактора, ймовірно, перевозить деревину без відповідних документів.

Працівники групи реагування патрульної поліції затримали транспортний засіб та з'ясували, що незаконну порубку лісу здійснили 49-річні та 34-річний жителі Ківерцівського району. Вони й організували перевезення 16 колод сосни. Правоохоронці також встановили місця вирубки, а з місця події вилучили дві бензопили. Трактор та деревину передали до Мощаницького лісництва. За попередніми підрахунками, сума збитків завданих державі – 45 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасником смертельної ДТП на перехресті Гнідавська–Потебні був чоловік речниці поліції Волині

Нині вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконну порубку дерев у лісах, перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев, що заподіяли істотну шкоду. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити