image
 |  0 18 Січня 2021 | 16:22

2 мільйони боргу: «Ковельтепло» програло суд

Господарський суд Волинської області розглянув, нарешті, позовну заяву Акціонерного товариства «НАК «Нафтогаз України» до комунального підприємства теплових мереж «Ковельтепло» про стягнення 1 819 153 грн. 30 коп.

Про це пише Ковель онлайн.

Позовна заява обґрунтована неналежним виконанням відповідачем зобов’язань щодо своєчасної оплати переданого природного газу по договору від 29 вересня 2016 року.

«Ковельтепло» позовні вимоги не визнало повністю та просило у задоволенні позову відмовити. Оскільки заборгованість за постачання природного газу виникла не з вини підприємства, а у зв’язку з порушенням строків сплати коштів населенням, заборгованістю держави по пільгах та субсидіях, так як відповідач не є кінцевим споживачем природного газу – йдеться у відзиві «Ковельтепло» 

Несвоєчасність відшкодування пільг і субсидій державою спричиняла неможливість ПТМ «Ковельтепло» своєчасно проводити розрахунки за спожитий природний газ. Відповідач позбавлений можливості керуватися загальними принципами здійснення господарської діяльності на власний розсуд та на власний ризик за наявності покладених на нього зобов’язань з безперебійного забезпечення теплопостачанням кінцевих споживачів, оскільки повинен діяти виключно в межах норм чинного законодавства, що регулює енергетичну галузь.

Суд вирішив позов задовольнити та стягнути з ПТМ «Ковельтепло» на користь «Нафтогазу України» пеню, 3% річні, інфляційні втрати та витрати по сплаті судового збору – всього 1 846 440 грн. 60 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліція допомагає вибиратися водіям із пасток (ФОТО)

Рішення може бути оскаржене до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Згідно довідки за підписом директора комунального підприємства Володимира Бойка (підготував документ Олександр Балак), станом на 01 січня 2021 року, заборгованість ПТМ «Ковельтепло» перед АТ «НАК «Нафтогаз України» за постачання природного газу становить 14 246,3 тис. гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити