image
 |  0 8 Грудня 2017 | 18:29

20-кілометровий затор на Волині: в черзі 700 фур (ВІДЕО)

На кордоні з Польщею небачені черги вантажівок.
Про це 08 грудня 2017 року повідомляє сайт «ICTV».
[embed]https://youtu.be/HFWqD2Aylx4[/embed]
Лише на Волині – в Ягодині зараз стоїть понад 700 фур, які простяглися на 20 км. Водії нервують. Тих, хто намагається проскочити повз тягнучку – блокують та повертають назад у кінець черги.
Проблема виникла через закінчення квот на міжнародні перевезення. Дозволів забракло два тижні тому  – відтоді перетнути кордон вантажівки не могли. І лише тепер, коли поляки додатково надіслали ще 7 тис. перепусток – рух відновився і всі вантажівки рушили у Ягодин.
Така черга швидко не роз’їдеться, кажуть прикордонники. За годину пропускають близько 20 вантажівок. І попри визначену спроможність переходу – оформлюють щодоби на сотню фур більше.
Цьогоріч Україні дали 200 тисяч дозволів на міжнародні перевезення. Таку ж кількість планують і на наступний рік. Та вже очевидно, що цього замало. Тож сторони мусять домовитися про збільшення квот. Інакше такі колапси неминучі. Коли нинішні черги з вантажівок на кордоні зникнуть – не береться сказати ніхто.
Раніше вантажівки  застрягли на кордоні зі Словаччиною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити