image
 |  4 15 Червня 2021 | 19:39

200 кілометрів за п'ять днів: у Луцьку стартував велопробіг на підтримку прав людини (ВІДЕО)

У Луцьку стартував 7-ий Всеукраїнський велопробіг під гаслом «Бачу! Можу! Допоможу». Упродовж п'яти днів незрячі та зрячі люди мандруватимуть містами та селами Волині на велосипедах-тандемах.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

До початку пробігу учасники змагання побували на екскурсії у Луцькому замку. Як розповіла Суспільному організаторка велопробігу Вікторія Лучка, до заходу долучилося 18 учасників та учасниць із різних областей.

«Є 8 велосипедів-тандемів, на яких їхатимуть наші учасники. Ми їдемо в Ковель, далі – до Шацьких озер. Зупиняємось в «Лісовій пісні», залишаємося на декілька днів. Один із днів навчальний – будемо говорити про права людини, форми політичного залучення, проблеми людей з інвалідністю», – зазначила організаторка.

Серед учасників велопробігу немає професійних спортсменів. Ірина Виртосу з Києва та Євген Чаговський з Одеси їхатимуть у тандемі. Ірина – попереду, Євген – позаду. Чоловік – незрячий. Говорить: для нього велосипед є засобом реабілітації.

«Їзда на велосипеді тандемі дає мені право на вільне подорожування, на вільне пересування на велосипеді. Це – дуже гарний апарат, який урівнює незрячих і зрячих людей в правах в планах велосипедного спорту», – каже Євген Чаговський.

Одним із завдань велосипедистки Ірини Виртосу є управління та обрання потрібного напрямку.

«Головне – це підсилення один одного. Якщо цього не будемо, то ми можемо впасти, втомитися швидко», – зазначила жінка.

Для більшості учасників цей велопробіг – можливість показати іншим людям, що долати перешкоди варто, говорять Інна Жидкова з Харкова та Світлана Кучернюк з Одеси.

Обидві мають досвід і в подібних велопробігах беруть участь не вперше. Зі слів велосипедисток, завдяки велопробігу хочуть побачити визначні місця Волинської області.

Маршрут велопробігу пролягатиме через Луцьк, Колодяжне, Шацьк, Світязь, Піщу та Ковель.

Зупинятимуться учасники через кожні 10-15 кілометрів і в загальному поїдуть до 200 кілометрів. Фініш велопробігу відбудеться в Ковелі 19 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 19 медалей за п'ять днів: результати волинян на Чемпіонаті України з веслування (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити