image
 |  7 3 Січня 2021 | 22:24

2021 – це рік 150-річчя Лесі Українки, а не «прохід опєрработніка» з «йолкою в Кремлі», – лучанка Оксана Забужко

Новорічне звернення президента України Володимира Зеленського – це варіація на тему «йолка в Кремлі».

Як написала в Facebook письменниця Оксана Забужко, ролик не вартий того, щоб його так палко обговорювати, - повідомляє «OBOZREVATEL».

«Перепрошую, я довше одної хвилини не подужала, тож бачила тільки скопійований з відосиків Путіна бадьорий «прохід опєрработніка» парадовими сходами нагору і далі між вартою по червоній доріжці – від чого мені завжди і у виконанні Путіна було непоборно смішно», – зазначила вона.

За словами Забужко, всяка культура існує зокрема й на те, щоб захищати її носія від «чужих тарганів».

«І логіка тут цілком лінійна: чим більше у нас в голові Шевченка і Ко, тим краще ми захищені від Путіна і Ко – і ні, це не перебільшення», – вважає письменниця.

Вона підкреслила, що побачила в соцмережах купу гнівних, саркастичних, ядучих мемів на тему звернення Зеленського, проте не було жодної згадки, що 2021 рік – це рік 150-річчя Лесі Українки.

«Нагадаю, що в нас уже була одна (п)резидентура, яка пробувала, не менш «технологічно», перевести на себе ту хвилю уваги, що належалася Лесі Українці… Чим це скінчилося, всі пам'ятають», – заявила Забужко, маючи на увазі, що на 140-річчя Лесі Українки в 2011 році замість її ювілею відзначали річницю інавґурації тодішнього президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За участь у новоpічному pолику Зеленського дітям платили по 500 гpивень, – ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити