image
 |  2 5 Серпня 2020 | 13:28

21-річний ковельчанин хотів підзаробити на ставках і перерахував 77 тисяч гривень шахраям

Шість випадків шахрайств зафіксували волинські поліцейські за минулу добу. гачок аферистів знову потрапили громадяни у соціальних мережах, на інтернет-платформах продажів та через телефонний зв’язок. 

Про це інформує пресслужба поліції Волинської області.

21-річний ковельчанин хотів підзаробити на ставках в одній з соцмереж та добровільно перерахував зі своєї банківської карти 77 тисяч гривень на рахунок нібито представника міжнародного букмекерського холдингу. У результаті чоловіка ошукали.

Довірившись фітинговому повідомленню від однієї з популярних українських інтернет-платформ продажів, 48-річний житель Маневицького району втратив майже 6 тисяч гривень.

83-річна лучанка на прохання псевдопрацівника банку перерахувала майже 25 тисяч гривень на декілька мобільних номерів, які вже не пам’ятає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щасливі батьки: минулоріч на Волині народилися 124 двійні

Це непоодинокі випадки, коли громадяни втрачають великі суми грошей, повіривши на слово шахраям.

Поліція Волині вкотре просить відмовитись від передплати, а практикувати післяоплату товарів, які ви замовляєте через мережу Інтернет, уважно відстежити правильність написання посилання сайту, на якому ви вводите важливі особисті дані. І, будь ласка, не спілкуйтесь з псевдопрацівниками банку, які просять провести будь-які банківські операції по телефону.

Якщо ви дотримуватиметесь звичайних правил кібербезпеки, – все буде добре.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити