image
 |  0 21 Серпня 2022 | 08:00

21 серпня. Цей день в історії: народилася Ніно Катамадзе

21 серпня історики зібрали справжній врожай як подій, так і відомих особистосей, що народилися в цей день.

У 1911 році із Лувра викрадено портрет Мони Лізи роботи Леонардо да Вінчі.

Через два роки картина випадково була виявлена у Флоренції.

Затриманий пізніше викрадач на ім'я Вінченцо Перуджа пояснив скоєне бажанням відновити справедливість, повернувши Італії вкрадений Наполеоном I шедевр.

У 1973-му академік-дисидент Андрій Сахаров провів першу прес-конференцію для іноземних журналістів.

За п'ять днів до цього його викликали до заступника генерального прокурора СРСР, а незабаром у пресі було опубліковано лист 40 академіків на чолі з президентом АН СРСР Келдишем із засудженням Сахарова.

1986 року СРСР офіційно оголосив про те, що катастрофа на Чорнобильській АЕС була викликана недбалістю персоналу станції.

21 серпня народилися:

У 1935 році — Юрій Ентін (Йосеф бен Цві Ха-Коен), радянський і російський поет, сценарист.

Автор віршів до багатьох популярних пісень, у т.ч. тих, що звучать із кіно- та телеекранів ("Чунга-Чанга", "Антошка", "Крилатые качели", "Лесной олень", "Учкудук - три колодца", до пісень із фільмів та мультфільмів "Бременські музиканти", "Д'Артиньян і три мушкетери", "31 червня", "Пригоди Буратіно","Надбання республіки", "Гостя з майбутнього", "Пригоди Електроніка", "Ну, постривай!" тощо).

1936-го — Уїлт Чемберлен, американський баскетболіст, що виступав за "Філадельфію", "Сан-Франциско", "Лос-Анджелес лейкерз".

Найрезультативніший гравець в історії НБА. Єдиний гравець Асоціації, який в одному матчі набрав 100 очок («Філадельфія уорріорз» - «Нью-Йорк нікс» - 169:147 (2 березня 1962 р.). Дворазовий чемпіон НБА.

У 1956 році народилася Кім Кетролл, американська акторка (Саманта Джонс у серіалі "Секс у великому місті").

1972 рік - Ніно Катамадзе, грузинська джазова співачка

Цього ж року народився Сергій Брін, американський програміст російського походження. Разом із Леррі Пейджем - розробник пошукової системи та засновник компанії "Google", яка зробила його мільярдером.

 У 1986-му народився Юсейн Болт, ямайський легкоатлет, спринтер.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити