image
 |  4 23 Червня 2020 | 15:38

23 червня 1941 року має лишитися у пам'яті лучан як нагадування про злочинну суть Московської імперії

Радянська влада принесла Західній Україні не визволення, а нову окупацію. 23 червня 1941 року має назавжди лишитися у пам'яті лучан та волинян як нагадування про злочинну суть Московської імперії.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Волинської "Свободи", голова фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

"Сьогодні - річниця розстрілів в'язнів Луцької тюрми російськими окупантами. 23 червня 1941 року тисячі патріотів України були вбиті органами НКВД. Вбиті за те, що вони любили Україну і не хотіли бути рабами Москви.

Найкращий запобіжник від повторення трагедії - знання історії. Друга світова війна для України розпочалася не 22 червня 1941 року, а у 1939 році підписанням пакту Молотова-Ріббентропа і подальшою окупацією Західної України СРСР", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька невідомі розписали стіни (ФОТО)

"Радянська влада принесла Західній Україні не визволення, а нову окупацію. 23 червня 1941 року має назавжди лишитися у пам'яті лучан та волинян як нагадування про злочинну суть Московської імперії. Як запобіжник від наївних ілюзій щодо Російської Федерації та змісту її існування", - робить висновок Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити