image
 |  2 2 Березня 2018 | 09:11

23-тя українська експедиція завершила підготовку до відправлення на Антарктиду

Майбутні полярники на території Головного центру спеціального контролю в Городку Житомирської області навчалися взаємодіяти в наближених до антарктичних умовах.
Про це 02 березня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
12 учасників 23-ї антарктичної експедиції на станцію «Академік Вернадський» 1 березня закінчили навчання. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.
У відомстві зазначають, що тренування проходили протягом тижня на території Головного центру спеціального контролю в Городку Житомирської області.
Майбутні полярники вправлялися в роботі з дизельною станцією і розгортанні пожежної помпи, знайомилися між собою і навчалися взаємодіяти в наближених до антарктичних умовах. Усі учасники пройшли тестування на стресостійкість і сумісність характерів.
У майбутній експедиції лише троє людей вирушає на станцію вперше. Загалом до групи увійшло семеро вчених та п'ятеро представників технічного складу, яких відібрали за підсумками конкурсу і медкомісії.
Орієнтовно від'їзд заплановано на кінець березня.
Станцію «Академік Вернадський» заснувала британська експедиція в 1930-х роках (тоді її називали «Фарадей»). У 1996 році Великобританія передала об'єкт Україні.
У березні 2017 року біля української полярної станції, розташованої на острові Галіндез, розвідали три родовища нафти і чотири родовища газу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити