image
 |  0 27 Липня 2020 | 10:12

27 липня — день Акіли Солом'яного: історія, традиції та прикмети свята

Зняти будь-яку хворобу можна сьогодні! Як допомогти собі і близьким?

Про це повідомляє «Ukr.Media».

Православні християни 27 липня згадують Гераклійського єпископа апостола від сімдесяти Акілу. Дата в народному календарі називається Акіла Солом'яний або просто день Акіли.

Ким був святий Акіла?

Жив Акіла звичайним світським життям, була у нього дружина Пріскілла. Сім'я існувала за рахунок того, що Акіла займався виготовленням наметів.

Одного разу на постій до них попросився сам апостол Павло, який перебував у місті з Божественними проповідями. Він і долучив подружжя до християнської віри, провів їм обряд Хрещення.

Акіла настільки перейнявся до проповідей Павла, що відправився слідом за ним. В Азії, Ахаї, Іраклії він навчав народ Божому Слову, безліч язичників навернув до християнства, хрестив їх і привів до спасіння. За це прийняв мученицьку смерть.

Які на цей день існують обряди і традиції?

Народ на Русі називав цю дату Акіла Солом'яний, тому що 27 липня часто дули сильні вітри і розкидали в полях заготовлену солому. Люди вірили, що така солома має цілющу силу і здатна зняти втому, від недуг вилікувати.

Жінки збирали солому та плели віночки, пояси. При головних болях одягали вінки, а при спинних недугах — пояси. Також цілющу солому клали в матраци, після сну на них втому як рукою знімало.

Сильні вітри приносили з собою грози. Люди їх боялися, вважаючи підступами нечисті, тому під час грози з житла намагалися без особливої потреби нікуди не виходити.

Сьогодні ви можете насититися від природи цілющою силою!

Народ недарма приказку придумав: «Лікар лікує, а виліковує природа».

27 липня сили природи мають особливу цілющу силу. Наші предки намагалися не упустити таку можливість і використовували природну силу собі на благо, щоб зміцнити здоров'я.

Часто люди зверталися за допомогою до дерев, але не кожному з них під силу з людськими недугами боротися.

Дуб

Максимальна активність цього дерева з 21 до 3 години. Дуб володіє сильною енергетикою. Звертатися до нього можна не в кожному стані. Краще не підходьте до дуба, коли нервуєте або сильно збуджені.

Не даремно в дубових гаях раніше будували храми і святилища. Там люди зцілялися і говорили, що сильна енергія дуба навіть мертвих підіймає.

Якщо вийде у вас встановити з дубом контакт, то у відповідь він подарує такі сили, що здоровими будуть всі в роду до п'ятого коліна.

Сосна

Сосні, як і всім іншим хвойним деревам, властива постійна активність. Але енергія у неї дуже потужна, довго без причини перебувати біля сосен небажано.

За допомогою цього дерева ви зможете поборотися з депресивним станом, зняти емоційне навантаження. Контакт зі стовбуром сосни позбавить від накопиченого роздратування, досади, стресів і нудьги, зніме нервові розлади.

Якщо в будинку є хвора людина, то помістіть біля її ліжка гілки сосни. Розташувавши їх в головній кімнаті у вазі, ви захистите всіх домочадців від недуг.

Завжди носіть з собою в кишені або сумці соснову шишку. Вона збереже сили організму в старечому віці, а у молодих підвищить здатність до дітородіння.

Ні одна хвороба не здолає вас, якщо щодня з'їдати по сосновій насінині з шишки.

Береза

Заспокійлива енергетика берези активна вранці з 5 до 9 години. Притисніться до її стовбура, коли на душі особливо важко і прикро, можете навіть поплакати.

Якщо дитина захворіла, то викупайте її, а воду вилийте під берізку, сказавши при цьому: «Хворобу зливаю, тепер у мого чада ніде не заболить».

Погодні прикмети на 27 липня

Дощ, який почався 27 липня затягнеться на цілий тиждень.

Якщо сьогодні погода суха, значить, всі осінні місяці будуть погожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27 липня. Цей день в історії: народився український письменник Ярослав Галан

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити