image
 |  4 27 Жовтня 2019 | 08:00

27 жовтня. Цей день в історії: Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Сьогодні, 27 жовтня, свої іменини відзначають Ігнатій, Назар, Микола, Параска, Протасій, Сильван. Крім того, цього дня святкується Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.

Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Всесвітній день аудіовізуальної спадщини – Міжнародний день ООН, встановлений Резолюцією 33-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 33 С/53 у 2005 році, який відзначається щорічно 27 жовтня.

Проголошення Генеральною конференцією ЮНЕСКО Всесвітнього дня аудіовізуальної спадщини почалося з того, що Міжнародна федерація телевізійних архівів звернулася із закликом до світової спільноти про збереження мовної спадщини.

Виходячи з розуміння, що в цю спадщину буде також включено всю аудіовізуальну спадщину, Міжурядова рада програми "Інформація для всіх" запропонувала Генеральному директору ЮНЕСКО прийняти цей заклик до відома, підготувавши відповідні заходи.

Рада програми також підтримала пропозиції Міжнародної архівної ради (МАС) про проголошення Міжнародного дня архівів, але запропонувала об'єднати з пропозицією про проголошення Всесвітнього дня аудіовізуальної спадщини.

Події:

1873 - американець Джозеф Глідден патентує колючий дріт;

1959 - в масовій пресі вперше опубліковано зображення зворотної сторони Місяця, отримане АМС "Луна-3;

1982 - КНР оголосила, що чисельність населення "піднебесної" перевищила мільярд;

2017 - Каталонія проголосила незалежність від Іспанії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити