image
 |  5 24 Березня 2021 | 20:40

Понад три тисячі волинян отримали заборону перетинати кордон чеpез боpги по аліментах

3 080 жителям Волинської області Держвиконавці обмежили виїзд за межі України через заборгованість зі сплати аліментів.

Про це інформують в Західному управлінні Міністерства юстиції.

В управлінні звітують, що з початку року вже стягнули понад 3 млн 248 тисяч гривень заборгованості з аліментів з осіб, до яких застосували обмеження виїзду за кордон.

До тих хто виплачувати аліменти не хоче державні виконавці застосовують ряд заходів. Зокрема, встановлюють тимчасову заборону на виїзд за кордон. Таке обмеження, пояснюють в Мін'юсті, застосовують до тих неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів більше, ніж 4 місяці (3 місяці для батьків важкохворої дитини).

Ще одним з дієвих методів стягнення аліментів в управлінні називають обмеження у праві керувати автомобілем, полюванні і користуванні зброєю. Такі батьки потрапляють у реєстр боржників.

Нагадаємо, на початку березня парламент підтримав збільшення аліментів на дитину. Так, мінімальний гарантований розмір аліментів на дитину, який може бути стягнутий з батьків становить для дітей до 6 років – 929,50 грн, а для дітей від 6 до 18 років – 1159 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аліменти волинян: у яких районах зафіксували найбільші суми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити