image
 |  2 2 Липня 2018 | 17:19

30 ковельських сімей отримали ключі від нових помешкань (ФОТО)

Напередодні Дня міста 30 ковельських сімей, 11 з яких - багатодітні, отримали ключі від нових помешкань на вулиці Володимира Кияна, 70 б.
Про це 02 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Ковельському міськвиконкомі.
В урочистостях взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Савченко, міський голова Олег Кіндер, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
Цей будинок — первісток державної програми «Житло для молоді» в Ковелі. Як не прикро, але через негаразди із державним фінансуванням він став проблемним об’єктом. Його розпочали зводити ще у 2007 році. Тридцять ковельських сімей (перша черга будинку) стали новоселами аж у грудні 2013 року.
Не краща доля чекала і на будівництво другої черги, яке мали завершити ще у 2009 році. Але реалізувати плани не вдалося. Державних коштів виділялось недостатньо, або зовсім не передбачалось. Міський голова Олег Кіндер неодноразово піднімав ці питання на різних рівнях, перед Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Влада Ковеля подавала пропозицію щодо внесення цього об’єкта до переліку інвестиційних програм (проектів), які можна було реалізувати за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Однак підтримки з цього приводу не отримала.
Розуміючи тривоги й сподівання 30 молодих родин, які так чекали своїх осель, місто взяло на себе зобов’язання фінансово підтримати цю програму. Завдяки порозумінню з депутатським корпусом, наполегливій роботі відповідних структурних підрозділів виконкому впродовж останніх років вдалося цю справу зрушити з місця. Тримав на контролі хід робіт особисто міський голова, який проводив тут наради із забудовником, підрядниками, інвесторами, зацікавленими й відповідальними особами.
З 2015 по 2018 рік з місцевого бюджету на будівництво було спрямовано 10 млн 881 тис. гривень. За кошти інвесторів – майбутніх мешканців - а це майже 641 тис. гривень - оплачено придбання та встановлення газових та лічильників електроенергії, влаштування газових мереж, благоустрій прибудинкової території.
Міський голова Олег Кіндер, вітаючи новоселів, зазначив, що непростий шлях було пройдено. А нинішня подія – це результат роботи і співпраці різних гілок влади. Олег Олексійович висловив вдячність народному депутату України Степану Івахіву за допомогу в реалізації цього проекту. Він привітав ковельчан, побажав їм, щоб в їхніх домівках панували мир і благополуччя.
У свою чергу мешканці будинку одностайно стверджували, що саме завдяки міському голові вони сьогодні нарешті отримали ключі від довгожданних помешкань.
Поділились своєю радістю Тетяна Саванчук, яка сказала:
Десятирічне очікування сьогодні нарешті завершилося щасливим фіналом. Мабуть, ми ще довго могли чекати цього свята, якби не наш міський голова — Олег Кіндер. Людина, яка своїм потенціалом піднімала це будівництво не те, що з нуля, а з прірви, де воно перебувало. Завдяки його щирому прагненню допомогти нам все вдалося. Тому, що це - людина свого слова. І я бажаю, щоб всі люди, які мають подібні проблеми, зустрічали на своєму шляху таких щирих і здатних на допомогу людей, як Олег Олексійович.

Про свої відчуття в цей день розповіли Лілія та Сергій Климець з сином Даниилом:
Відразу це була ейфорія. Коли підписали договір, були дуже щасливі. Тоді під новий рік нам сказали, що здають будинок... Олег Олексійович - справжній господар міста. Тому що він запевнив, що цю секцію введуть в експлуатацію. Знаєте, я обіцяла: як тільки мені дадуть ключ — я вже без газу і без води зможу тут жити. Бо це - своє! Відчуття передати просто словами неможливо... Настільки приємно, що маємо свої квадратні метри! Хочеться подякувати всім — від мера до прибиральниць, що в нашому житті щось таки помінялось...

І ще одні щасливчики - родина Петра Купрійчука теж поділилась емоціями від важливої події у їх житті:
Довго трохи чекали. Але, зважаючи на наші зусилля, на зусилля нашої влади, ми нарешті дочекалися цього свята. Хочу привітати всіх 30-ть новоселів, які сьогодні отримали ключі. Надіємось  на хороших сусідів, нових друзів. Звичайно, ще нам тут чимало роботи.

Про те, що саме завдяки міській владі у Ковелі вдалось завершити будівництво говорив і голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний:
Однозначно, якби не правильна позиція місцевої влади і особисто голови Олега Кіндера, то цей будинок, напевно, зводився б ще не один рік.

Також він вручив очільнику міста медаль за розвиток молодіжного будівництва.
Привітав власників квартир і голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко:
Я бачив історію цього будинку і радію, що 30 сімей мають сьогодні щастя, мають світле майбутнє. Родинного благополуччя, душевного затишку та побільше посмішок у нових домівках!

Олександр Ілліч пообіцяв придбати  пральну машину майбутнім нововоселам - багатодітній родині Володимира Гасіча, в якій виховується восьмеро дітей. Увечері цього ж дня радник голови облдержадміністрації Денис П’ятигориць разом з міським головою Олегом Кіндером, його заступником Ігорем Прокопівим відвезли подарунок сім’ї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити