image
 |  2 31 Грудня 2021 | 21:00

36 сантиметрів і 734 грами: на Волині виростили рекордний качан (ФОТО)

Цієї осені на Волині виростили величезного кукурудзяного качана завдовжки 36 сантиметрів! Його зареєстрували в «Книзі рекордів Волині», як найбільший кукурудзяний качан, вирощений на Волині.

Про це написав на своїй сторінці в мережі ФІейсбук автор «Книги рекордів Волині» мешканець Любешова Петро Кравчук.

"Цієї осені син Андрій виростив величезного кукурудзяного качана завдовжки 36 сантиметрів! Я зареєстрував його у «Книзі рекордів Волині», як НАЙБІЛЬШИЙ кукурудзяний качан, вирощений на Волині. Можливо, що він є рекордним і для всієї України, адже у всезнаючому інтернеті не знайшов інформації, що у нашій країні збирали ще більші качани «королеви полів». Заважив рекордсмен 734 грами.

Цікаво, що зернята в цьому качані різнокольорові! В одному качані можуть поєднуватися зерна різних кольорів і відтінків. Насіння нового високоврожайного сорту пощастило дістати із Канади. Як стверджують джерела в інтернеті, це порівняно недавно виведений сорт незвичайної кольорової кукурудзи. Вивів його американський фермер Карл Барнс. Селекціонер назвав виведений «веселковий сорт» красивою назвою – Glass Gem, що українською звучить як Скляна Гамма або Скляна Перлина", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому продукти в Україні коштують дорожче, ніж у Польщі?

"Ми вирощуємо цей екзотичний сорт уже майже п'ять років. Родить він прекрасно навіть на бідних на поживні речовини поліських землях: на стеблині здебільшого виростає по 2 (а іноді й 3–4) качани завдовжки до 30 і більше сантиметрів!" - додає Петро Кравчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити