image
 |  4 9 Лютого 2018 | 18:45

390 років тому в Луцьку розпочалося книговидання

З нагоди ювілею літературний редактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк та інші члени Спілки християнських письменників України проводять заходи з освітянами і школярами.
Про це 09 лютого 2018 року повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
Так, в обласній юнацькій бібліотеці відбулися літературні читання для восьмикласників луцької загальноосвітньої школи № 12, а в бібліотеці Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти – з учителями української мови та літератури. Щоразу Віктор Іванович веде коротку ілюстровану розповідь про цю історичну подію.
11 лютого 1628 року в Луцькому Хрестовоздвиженському братстві ієромонах Павло (Домжив-Люткович) та ієродиякон Сильвестр випустили першу в місті друковану книжку. То був збірник віршів «Лямент», тобто «Плач», присвячений недавно померлому «отцу Іоанні Василевичу» (видно, вельми авторитетному серед православних лучан). У них ідеться про високі якості небіжчика та про потребу нам усім готуватись до переходу у вічність.
Важливо, що книгодрукування в Луцьку розпочалося саме з духовної літератури. Волинський осередок Спілки християнських письменників нині продовжує ці традиції, тож автори прочитали свої нові твори.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити