image
 |  148 21 Квітня 2024 | 10:24

4 прості і перевірені рецепти глазурі для паски

Великдень - найсвітліше і найбільш радісне свято для всіх християн. Цього року свято відзначать 5 травня. 

Про це пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА. 

Святкова паска за традицією має верхівку з глазурі. Найчастіше глазур готують з яєчного білка і цукру, але така прикраса легко обсипається.

Білкова глазур для паски

Цукрова пудра -100 г.

Яєчний білок - 1 шт.

Лимонна кислота - 2 г або 1 ч.л. соку лимона.

Яйце має бути холодним. Розділити жовток і білок. Збивати білок міксером спочатку на маленькій швидкості, потім на великій. В процесі збивання всипати в білок пудру і лимонну кислоту. Збивати поки маса стане однорідною, гладкою і блискучою. Глазур потрібно нанести на паску відразу, поки вона не засохла.

Глазур на желатині для паски

Така глазур щільно тримається на випічці і не обсипається. Наносити її потрібно поки глазур тепла, інакше вона застигне.

Желатин - 1 ч. л або 5 г.

Вода - 6 ст. л.

Цукор - 1 стакан.

Щіпка лимонної кислоти.

Желатин залити 2 ложками холодної води. Іншу воду змішати з цукром і кислотою і нагріти в каструлі на маленькому вогні до повного розчинення цукру. До гарячого цукрового сиропу додати набряклий желатин. Отриману масу збивати міксером приблизно 3 хвилини до білої піни. Злегка остудити і нанести на паски.

Глазур на паску з білого шоколаду

Шоколадка - 100 г.

Молоко - 2 ст. л.

Цукрова пудра - 170 г.

Шоколад розтопити на водяній бані на маленькому вогні. Можна взяти чорний шоколад. Окремо змішати молоко і цукрову пудру і довести до кипіння. Вмішати кипляче молоко в розтоплений шоколад і розмішати. Таку глазур можна наносити тільки на остиглі паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині здають в оренду ставок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити